HÖCKH, spalare / degresare


Având o experienţă de peste 30 de ani în domeniul construcţiei de maşini pentru spălarea / degresarea / uscarea pieselor, firma Höckh, renumită la nivel mondial prin programul complex de instalaţii care folosesc soluţii apoase sau solvenţi, se impune prin calitatea deosebită a rezultatelor proceselor de curăţare a pieselor. Marca proprie MULTICLEAN a devenit un nume de referinţă şi datorită robusteţii şi siguranţei in funcţionare garantate.

Site-ul companiei HÖCKH: www.hoeckh.com

Programul de masini de spalat / degresat / uscat piese al firmei HÖCKH:

 • masini complet automatizate, folosind solventi pentru degresarea de performanta, functionind in sistem inchis ermetic, in vid, cu emisii sub nivelul admis de legile specifice ale UE.
 • masini complet automatizate folosind solutii apoase in sisteme inchise, cu una sau mai multe camere de lucru.
 • linii automate de curatare a dozelor de aluminiu (tuburi pentru sprays)
 • masini speciale proiectate si executate la cererea clientilor, pentru performante maxime de spalare
 • instalatii de distilare in vid, de distilare a solventilor uzati sau a solutiilor apoase
 • sisteme conveioare de alimentare automata, pentru toata gama de masini de spalat
 • sisteme de alimentare robotizata a masinilor de spalat
 • instalatii de filtrare, intretinere si regenerare a bailor de spalare

pentru piese:

 • prelucrate mecanic
 • stantate
 • ambutisate
 • tratate termic
 • rectificate
 • turnate sub presiune
 • individuale sau subansamble

ca proces de curatare interfazic sau final

DEGRESAREA PIESELOR CU PERCLORETILENA

proces stabil: distilarea continuua a solventului garanteaza rezultate foarte bune si constante de curatare chiar si in cazul cantitatilor mari de murdarie sub forma de ulei

universal: percloretilena se foloseste pentru curatarea optima a tuturor metalelor

rapid: percloretilena are proprietati excelente de infiltrare si uscare si este ideala pentru curatarea pieselor vrac sau cu interstitii fine

compact: masinile de degresat cu percloretilena functioneaza in circuit inchis, cu emisii in aer sub valorile admise, fara apa uzata

Neutru fata de mediul ambiant: percloretilena este un produs binecunoscut, existind o foarte bogata experienta in utilizarea ei. Pericolele pentru oameni si mediu nu apar in cazul deservirii corecte a masinilor. Transportul si manipularea ei au loc in conditii de maxima siguranta.

CURATAREA PIESELOR CU SUBSTANTE ORGANICE NEHALOGENATE

calitatea curatarii: in cazul folosirii acestor substante (clasa A-III), pe suprafata pieselor ramina o pelicula fina care poate influenteaza negativ calitatea curatarii. O tratare prin distilare a substantelor de curatire, in circuit inchis, este posibila in anumite situatii.

siguranta procesului: substantele nehalogenate sunt inflamabile! Masinile in care se folosesc aceste substante trebuie sa fie executate conform instructiunilor ATEX si a normelor nationale de siguranta.

durata procesului de curatare: proprietatile fizice de capilaritate si uscare (evaporare) mai reduse fata de solventii oraganici, duc la o prelungire cu 20-30% a timpilor de proces

protectia mediului:  substantele organice nehalogenate (A III) au aceleasi efecte negative asupra mediului ambiant si oamenilor ca si hidrocarburile clorurate. Spre deosebire insa de instalatiile care folosesc hidrocarburi clorurate, instalatiile care curata cu substante nehalogenate nu sunt ermetice, evacuind gaze.

CURATAREA PIESELOR FOLOSIND SOLUTII APOASE:

Avantaj in cazul pieselor murdarite cu emulsii, lichide de racire-ungere, span: piesele de acest tip (strunjite, rectificate, gaurite,…) se curata mai eficient folosind solutii de curatare apoase.

Limitari: uscarea pieselor vrac, cu interstitii / gauri fine este posibila, dar nu atit de eficienta ca in cazul degresarii cu solventi organici.

Costuri: consumul energetic pentru curatarea pieselor folosind solutii apoase este mai ridicat in comparatie cu solventii organici.


MULTICLEAN S-1-W-LC: inchidere manuala, spalare / clatire /clatire / vacuumare si/sau uscare cu aer cald, cos piese 530 x 320 x 200, 35 kg, 6 – 8 sarje/ora.

MULTICLEAN 0-4F: inchidere automata, spalare / clatire / vapori / vacuumare, cos piese 370 x 220 x 200, 50 kg, 6 – 8 sarje/ora.

MULTICLEAN 1-4F: spalare / clatire / vapori / vacuumare, cos piese 530 x 320 x 200, 50 kg, 8 – 10 sarje/ora, alimentare automata cu cosuri.

MULTICLEAN 2-5F: doua bazine/procese de spalare / clatire /conservare piese / vapori / cos dublu cu alimentare automata 670 x 480 x 300, 120 kg, 8 – 10 sarje/ora.

MULTICLEAN 3-4-F: sistem inchis ermetic, percloretilena, spalare / clatire /degresare cu vapori / vacuumare, 3 cosuri 400 x 400 x 250, 200 kg, 8 sarje/ora.

MULTICLEAN 1- S-1-W: 2 camere de lucru, spalare cu solutii apoase, cos piese 530 x 320 x 200, 80 kg, 10 sarje/ora.

Masina cu 2 camere de lucru, sistem inchis ermetic, cu percloretilena, 120 cosuri / ora, 370 x 200 x 200, 1800 kg/h, alimentare/descarcare independenta in 10 s, scanare cod bara.

Capacitate bazin: 2.000 litri, sistem inchis ermetic, percloretilena, dim.: 6m x 5m x 5m, 15t, 5 cosuri EURO respectiv 4.000kg/ora, sistem conveior cu 5 posturi.

MULTICLEAN D-4-5-F: pentru curatarea schimbatoarelor de caldura, spalare / clatire / degresare cu vapori / vacuumare, 2 camere de lucru, 500 x 500 x 5000 si 1200 x 900 x 800, 2 sarje/ora.
Doriţi mai multe informaţii? Downloadaţi acum:


Masini de degresat cu solventi organici clorurati sau cu solutii apoase