Curatare cu ultrasunete

Laboratory

Curatarea injectoarelor cu ultrasunete!

Motoarele moderne au sisteme de injectie controlate electronic, care gestioneaza cu mare precizie cantitatea de combustibil. Cea mai importanta piesa din acest sistem este injectorul, componenta cu tolerante foarte mici.

Orice modificare a acestor tolerante genereaza deviatii de la parametrii proiectati care afecteaza in sens negativ performantele motorului. In injectoare in timpul exploatarii se creaza depozite de reziduuri datorita compozitiei organice a benzinei si a impuritatilor din aceasta. Ciclurile repetate de incalzire-racire a motorului si calitatea combustibilului, creaza in timp modificarea parametrilor injectoarelor datorita acumularii de reziduuri in injector.

Cum apar aceste reziduuri?

Dupa oprirea motorului componentele usoare din benzina ramase in injector se volatilizeaza, iar impuritatile (componentele grele) se depun in injector.

Acest proces de depunere-obturare a injectorului este direct proportional cu calitatea carburantului folosit.

Aceste depuneri se ard datorita caldurii dupa oprirea motorului si sufera o reactie de “coacere” care duce la cimentarea acestor reziduuri. Cimentarea acestor depuneri creaza o masa dura si rezistenta la aditivii de curatare.

Aceste depuneri se pot curata doar cu ultrasunete!!!

Aceste depuneri ajung sa obtureze orificile de pulverizare sau chiar sa le blocheze, rezultatul imediat fiind schimbarea formei jetului si a cantitatii pulverizate de carburant.

Daca injectorul nu mai reuseste sa pulverizeze cantitatea de benzina conform parametrilor proiectati si in concordanta cu regimul de functionare al motorului, atunci functionarea in bune conditii a motorului este compromisa.

Functionarea defectuoasa a sistemului de injectie (injectoarelor) poate genera urmatoarele probleme:

– motorul nu porneste;
– pornire dificila la cald si la rece;
– motorul porneste si se opreste;
– mers in gol neregulat si incorect;
– rateuri la mers in gol si viteza constanta;
– motorul ezita la accelerare la viteza constanta si in depasire;
– performante slabe ale motorului;
– consum excesiv de carburant.

Curatarea cu ultrasunete a injectoarelor poate fi aplicata la toate sistemele de alimentare, monopunct si multipunct, pe benzina. Acest tratament se recomanda la fiecare 10.000-15.000 Km sau la sesizarea unor probleme in functionarea motorului.

In acest sens firma noastra are in dotare aparatura si materiale consumabile de ultima generatie pentru efectuarea cu promptitudine si maxima calitate a acestor reparatii.

SI ACUM SA TRAGEM CONCLUZIILE:

– imbunatateste capacitatea de pulverizare a carburantului,
– reface timpul de injectie la valoarea proiectata,
– reduce emisiile de gaze nocive,- reduce consumul de carburant,
– imbunatateste performantele motorului,
– prelungeste durata de viata a injectorului.

Nu ezitati sa apelati la serviciile noastre.